Przygotowane spaghetti

0
1654

Spaghetti to doskonale znana, zapewne wszystkim wam potrawa, jaka pochodzi z Włoch. W Polsce doszliśmy już do przygotowania własnej wersji tej potrawy, która wprawdzie nie odbiega znaczącą od włoskiej odmiany, ale nie da się ukryć, że jest bardzo „polska”. Na spaghetti każdy posiada tak naprawdę własny przepis. Osobiście staram się, potrawę przygotować całkowicie samodzielnie od podstaw. Wpierw należy podsmażyć mięso mielone, a następnie, na oddzielnej patelni podsmażyć cebulkę. Następnie te dwa składniki są łączone i tym sposobem trafiają do jednego garnka. W owym garnku dodawane są kolejne, inne składniki oraz przyprawy. Na myśli mam tutaj przede wszystkim koncentrat pomidorowy, czosnek, bazylię, ewentualnie czosnek granulowany, w przypadku braku czosnku naturalnego. Wspominany koncentrat pomidorowy powinien być dopasowany objętościowo do ilości mięsa oraz cebuli. Zbyt duża ilość sosu może zupełnie zniszczyć potrawę, a do tego doprowadzić nie chcecie. Kiedy już przygotujecie odpowiedni makaron oraz nałożycie na niego sos, to koniecznie to wszystko posypcie startym serem. Wówczas smak potrawy będzie o wiele lepszy.

http://www.lubiepowietrze.pl/