Francuskie śniadanie

0
1825

Każdy, który zwiedził wspaniałe miejsca Francji wie, że śniadania francuskie mają niepowtarzalny urok i smak. Nikt tak pieczołowicie dobranych składników do lekkich śniadań nie stosuje jak Francuzi. Przerzucając się z zwyczajnej kanapki z margaryną i serem, na wspaniale wypieczone croissanty z dżemem, z wspaniałym rozpływającym się w ustach świeżym masełkiem. Francuzi przede wszystkim specjalizują się w wypiekach ciast francuskich, są one kruche i bardzo smaczne. Croissanty mogą być w środku z konfiturami lub czekoladą. Można też samemu upiec sobie takie rogaliczki na śniadanie w prawdziwie francuskim stylu. Wystarczy, że mamy w swoim zaopatrzeniu drożdże, mąkę, mleko i masło. Ciasto francuskie można nawet kupić go w sklepach, gotowe i przyrządzić wspaniałe małe rogaliki. Kakao jest nieodzownym elementem śniadania francuskiego. Nie tylko rogaliki z dżemem, ale także wspaniałe bagietki i świeżutkie bułeczki jada się we Francji na śniadanie. U nas także można wprowadzić taką francuską dietę śniadaniową z powodzeniem.

http://www.rodzicdziala.pl/