Świat wegetarianina

0
1794

Jeżeli chodzi o kuchnie wegetariańską, to nie można powiedzieć, że jest ona nudna i prostolinijna. Nie można warzyw sprowadzać do roli podrzędnej podlegającej tylko smakowi aromatycznych potraw mięsnych. Świat wegetariańskiej kuchni jest znacznie różnorodny, często zawiera więcej przepisów niż nasza zwyczajna kuchnia pełno-mięsna. Wegetarianie doskonale opracowali sobie wspaniały styl kucharski. Potrafią z warzyw robić wspaniałe pasztety, przetwory, gulasze, które wcale gorzej nie smakują niż nasze tradycyjne potrawy. Kotlety wegetarianie robią z soi, która zastąpiła także inne potrawy mięsne. Takie warzywa jak pomidory, cukinie, szczaw, szpinak, brokuły doskonale nadają się na niesamowita pasty warzywne, które z dodatkiem aromatycznego pieczywa doskonale nadają się na przekąski i nawet danie główne. Wegetariańskie potrawy są bardzo bogate w witaminy, gdyż składają się wyłącznie ze świeżych warzyw i owoców. Wegetarianie jadają także potrawy, które zjadamy także my „mięsożercy”, oni także posiłkują się wspaniałymi naleśnikami, pierogami z serem, omletami, czy ryżem na mleku.

http://www.rajnet.pl/